Toplu taşımada koronavirüs denetimi

Koronavirüs salgını nedeniyle yurt çapında toplu taşıma araçlarına sıkı denetim uygulanıyor. İstanbul'da polis toplu taşıma araçları ve taksilerde denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Van'da minibüs ve taksiler dezenfekte edildi. Kırklareli'de ise bir taksici koronavirüse şeffaf branda ile önlem aldı.

Toplu taşımada koronavirüs denetimi

Koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçlarındaki denetimler Türkiye genelinde en üst seviyeye çıkarıldı.

İstanbul'da polis ekipleri toplu taşıma araçları ve ticari taksilerde denetim yaptı.

Ekipler, toplu taşıma araçlarındaki yolcu kapasitesinin yarı yarıya sınırlandırılmasına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Araç sürücülerine İçişleri Bakanlığı'nın kısıtlama genelgesi hakkında bilgi veren ekipler, yolcuları da konu hakkında bilgilendirildi. Denetimler kesintisiz devam edecek.

Van Büyükşehir Belediyesi kentte toplu taşıma hizmeti veren minibüs ve ticari taksileri dezenfekte etti. Atatürk Kültür Parkı’nda oluşturulan dezenfekte noktasında araçları dezenfekte eden ekipler, aynı zamanda araç şoförlerini de virüse karşı bilgilendirdi.

Minibüs şoförleri hizmetten memnun.

Kırklareli'de ise bir taksici ilginç bir önleme başvurdu. Lüleburgaz ilçesinde taksicilik yapan Soner Banalı, şoför koltuğu ile yolcuların arasını şeffaf branda çekerek koronavirüse karşı önlem aldı.

İlçede 5 yıldır taksi şoförlüğü yapan Banalı, koronavirüse karşı hem kendisi hem de yolcuları için çaba gösteriyor. Müşteriler taksicinin geliştirdiği önlemden memnun.

Müşterisi gelince eldiven ve maske takarak direksiyon başına geçen Banalı, para alışverişini de brandanın ortasına açtığı delikten sağlıyor.

ulusal.com.tr

istanbul koronavirüs van kırklareli