CKD, utanç davasında müdafi oldu

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Türk Milleti'nin ve Türk kadının vicdanı sızlatan; bugün Boğazlıyan Adliyesinde görülen zihinsel engelli K.K. davasının duruşmasına Kayseri Şubesiyle katıldı.

CKD, utanç davasında müdafi oldu

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Türk Milleti'nin ve Türk kadının vicdanı sızlatan; bugün Boğazlıyan Adliyesinde gorülen zihinsel engelli K.K. davasının duruşmasına Kayseri Şubesiyle katıldı.

K.K.'nın halaları, ağabeyi ve akrabalarıyla birlikte durusmayı izledi.

CKD, adliye önünde basın açıklamasını K.K.'nın ailesiyle birlikte yaptı.

Açıklama şu şekilde:

"CKD olarak müdafi dilekçemizi verdik. Mahkeme kabul etti. Mahkemeden tutuklananların tahliyelerinin reddini, tutuksuz yargılananların da tutuklanmalarını talep ettik. Çünkü Türk Millet'inin ve Türk kadınının gözü bu davadadır. Bütün bir köyün tecavüzüne uğrayan zihinsel engelli K.K.'nın duruşmasına katılan CKD bu vahim, vicdanları sızlatan olayın sonuna kadar takipçisi olacaktır. Tecavüz sonucu doğan oğlan bebek 2.5 aylık ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verilmiş; K K ise kadın sığınma evine yerleştirilmiş. CKD olarak bu davada Adil yargılama talep ediyoruz Türk adaletine güvenmek istiyoruz İyi hal gibi ceza indirimi ve yüksek kefaletle tahliye haksızlıktır. Bütün sanıklartutuklu yargılanmalıdır."

Davayı CKD'yı temsilen CKD Örgütlenme Sekreteri Mihriban Tatar ile CKD Kayseri Sube Başkanı Zeliha Parkan izledi ve müdafi oldu.

ulusalkanal.com.tr

Cumhuriyet Kadınları Derneği CKD