Erdoğan Peru'yu ziyaret eden İlk Cumhurbaşkanı oldu

21 yıl aradan sonra Şili'yi ziyaret eden ikinci Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, temaslarını tamamlayarak Peru'ya geçti. Erdoğan'ın Peru ziyareti bu ülkeye Cumhurbaşkanı seviyesinde yapılan ilk ziyaret oldu. Peru'nun ardından Ekvador'a geçecek olan Erdoğan, bu ülkeyi de ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olacak.

Erdoğan Peru'yu ziyaret eden İlk Cumhurbaşkanı oldu

Latin Amerika turuna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret programının ilk ayağı olan Şili temaslarını tamamlayarak bir başka Güney Amerika ülkesi olan Peru'ya geçti.

1995'de Süleyman Demirel’in ziyaretinin ardından, Şili'yi Cumhurbaşkanı seviyesinde ziyaret eden ikinci Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, Latin Amerika turunda ilke de imza attı. Erdoğan Peru'yu ziyaret eden İlk Cumhurbaşkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala ile yaptığı başbaşa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin artarak süreceğini belirten Cumhurbaşkanı, Suriye'deki gelişmelere de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Latin Amerika turu, Peru'nun ardından Ekvador'a yapacağı ziyaretle sona erecek. Erdoğan'ın Ekvador ziyereti de Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olacak.

ulusalkanal.com.tr