Partilerin oy pusulasındaki yerleri belli oldu

27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimine katılacak ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri Yüksek Seçim Kurulu’nda yapılan kura çekilişiyle belirlendi. Buna göre oy pusulasının en başında “Cumhur İttifakı” en sonunda ise Millet İttifakı yer alacak. Vatan Partisi ise pusulada 3’üncü sırada olacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nda yapılan kura ile 24 Haziran seçimlerine katılacak ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri kesinleşti.

Pusulada ittifak yapan partiler ittifak unvanları adı altında yer alacak. Kura ile belirlenen oy pusulasına göre listede ilk sırasında AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu ve Büyük Birlik Partisi'nin destek verdiği "Cumhur İttifakı" yer alacak.

Pusulanın sonunda ise CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin kurduğu "Millet İttifakı" yer alacak. Seçime, HÜDA PAR ikinci, Vatan Partisi üçüncü, HDP dördüncü, BTP ise beşinci sıradan giderecek.

İttifak yapan partilerin kendi aralarındaki yerlerinin belirlenmesi için 2’inci bir kura çekimi daha yapıldı.

24 Haziran’da seçmene 2 oy pusulası verilecek. İlk oy pusulasında cumhurbaşkanı adayları 2’inci oy pusulasında ise milletvekili adayları yer alacak.

Geçen günlerde cumhurbaşkanı adaylarının oy pusulasındaki yerleri Yüksek Seçim Kurulu’nda çekilen kura ile belirlenmişti. İlk sırada Muharrem İnce, 2’inci sırada Meral Akşener,3’üncü sırada Tayyip Erdoğan, 4’üncü sırada Selehattin Demirtaş, 5’inci sırada Temel Karamollaoğlu ve 6’ıncı sırada Doğu Perinçek yer alacak.

Partilerin pusuladaki sıralaması şöyle;

1. Sıra: Cumhur İttifakı

2. Sıra: HÜDA-PAR

3. Sıra: Vatan Partisi

4. Sıra: HDP

5. Sıra: BTP

6.Sıra: Millet İttifakı

İttifak sıralama kurasI

Cumhur ittifakı

1. Sıra: AKP

2. Sıra: MHP

Millet İttifakı

1. Sıra: CHP

2. Sıra: Saadet Partisi

3. Sıra: İyi Parti