Savcılar kumpasın peşinde

"Milli Orduya kumpas" soruşturmasında, Genelkurmay Başkanlığı ve İşçi Partisi'nin yaptığı suç duyuruları birleştirildi. İki koldan soruşturulacak kumpas soruşturmasında savcılar önce gizli tanıklar ve "isimsiz ihbar mektuplarının" peşine düştü. Sahte delillerinin nasıl üretildiği de soruşturma konusu.

Savcılar kumpasın peşinde

Milli Ordu'ya kumpas soruşturmasında önemli bir karar alındı. Genelkurmay Başkanlığı ve İşçi Partisi'nin yaptığı suç duyuruları birleştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Türk Ordusuna ve yurtseverlere kurulan kumpasların peşine düştü. Önce Genelkurmay Başkanlığı, ardından İşçi Partisi tertiplere ilişkin suç duyurusu yaptı. Soruşturma bu suç duyurularında sunulan delillerle başlatıldı. Ardından bu iki suç duyurusu aynı dosyada birleştirildi.

Ergenekon davasındaki sahtecilikler ve Balyoz davasındaki sahtecilikleri araştırmak için ise iki ayrı savcı görevlendirildi.

Ergenekon kumpası dosyasına, Cumhuriyet Savcısı Mesut Erdinç Bayhan bakıyor. Savcı Bayhan öncelikle davada kullanılan gizli tanıkların ifadelerini alacak. Savcı, kumpaslarda önemli rol oynayan "isimsiz ihbarları" gönderenleri de araştırıyor.

Savcılık bir yandan delil toplarken bir yandan kumpaslarda hedef alınan isimlerin müşteki ifadelerini alıyor. Bugüne kadar Levent Bektaş, Mustafa Levent Göktaş, Kemal Kerinçsiz, Hasan Ataman Yıldırım ve avukat Nevzat Güleşen savcılığa kumpaslar hakkında bilgi verdi.

Balyoz kumpasına ilişkin soruşturma ise ayrı bir koldan yürütülüyor. Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kürkçü, soruşturma kapsamında Balyoz davasında hedef alınan komutanların müşteki sıfatıyla ifadelerini almaya başladı.

Savcılar bir yandan Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Amirallere Suikast gibi davalarda yapılan hukuksuzlukları incelerken bir yandan da "sahte delillerin kimler tarafından üretildiğini" araştırıyor.

Ergenekon kumpasını soruşturan savcı Mesut Erdinç Bayhan, 17 yıl önce Siirt'te askerliği yaparken PKK’lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanmıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Balyoz ergenekon işçi partisi tsk poyrazköy kumpas