İran ve Türkiye arasındaki kardeşlik köprüleri sağlamlaşıyor

İran ve Türkiye arasındaki kardeşlik köprüleri sağlamlaşıyor. Kardeş şehir projesi kapsamında geniş bir heyetle İran`a giden İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İran'lı yerel yöneticilerle biraraya geldi. Ziyareti Ulusal Kanal'a değerlendiren Kılıç, bölgede birliği ve barışı yeniden inşaa etme konusunda yerel yönetimlere düşen misyonu tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

İran ve Türkiye arasındaki kardeşlik köprüleri sağlamlaşıyor

Kardeş şehir projeleri ve kültürel işbirliği anlaşmaları kapsamında geniş bir heyetle İran`a giden İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İran'ın yerel yöneticileriyle biraraya geldi.

Tahran 22. Bölge belediyesinin resmi daveti üzerine İran'a giden heyet altı günlük ziyaret kapsamında bölgesel işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan bir dizi görüşmeler yaptı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İran ziyaretlerini Ulusal Kanal'a değerlendirdi... "Bölge ülkelerinin birbirleriyle yakınlaşarak emperyalizmin bölgedeki oyunları bozmayı hedefliyoruz" dedi.

Bölgenin birliği ve barışı için yerel yönetimlere sorumluluk düştüğünü belirten Kılıç, ziyaretlerinin İran ile sınırlı kalmayacağını söyledi.

Bölge halklarının birbirini daha yakından tanımasının, dayanışma ruhunun gelişmesini sağlayacağını dile getiren Kılıç, bu sayede emperyalizmin bölgedeki senaryolarının bozulacağına dikkat çekti.

Haber Kamera: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr