Saray'da ekip kuruldu!

7 Haziran seçimleri öncesi Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla "Ak Saray"da özel bir ekip kuruldu. AKP'nin milletvekili aday adaylarını Beşir Atalay başkanlığındaki ekip belirleyecek. AKP'nin mevcut vekillerinden yaklaşık 200'ü tekrar aday gösterilmeyecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ise belli bir kontenjan verilecek.

Saray'da ekip kuruldu!

7 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde gözler partilerin milletvekili aday adayı listelerine çevrildi. Tüm partilerde listelerle ilgili karar AKP hariç genel merkezlerde verilecek.

Saray seçim öncesi harekete geçti. Taraf gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve bazı parti yöneticileri ile birlikte bir araya gelerek "seçim stratejisi" belirledi.

Milletvekili aday adayı listeleriyle ilgili çalışmalar Atalay'ın koordinatörlüğünde yürütülecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ise seçim bölgesinde ve bazı illerde adayları belirlemesi için dar bir kontenjan verilecek.

İllerde yapılacak yoklamalar ve mevcut vekillerle ilgili hazırlanacak rapor Saray'daki ekibe sunulacak. Aday adayları da bu raporlar doğrultusunda belirlenecek.

AKP, seçimlerde mevcut vekillerin en az üçte ikisini de değiştirmeyi planlıyor. 72 isim üç dönem kriteri nedeniyle Meclis'e veda edecek. Abdullah Gül'e ve cemaate yakın isimler de tekrar aday gösterilmeyecek. 17 Aralık sürecinde hükümete yeterince sahip çıkmayan vekillerinde üzeri çizilecek.

ulusalkanal.com.tr

AKP beşir atalay ak saray Ahmet Davutoğlu kaç-ak saray