'Türkiye ile YPG'nin olmayacağı bir güvenli bölge konusunda çalışıyoruz'

Türkiye ve Amerika arasındaki güvenli bölge tartışmaları, belirsizliğini koruyor. Amerika'nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Türkiye ile YPG'nin olmayacağı bir güvenli bölge konusunda da çalışıyoruz" dedi. Jeffrey Suriye lideri Beşar Esad ve İran'ı hedef aldı. Jeffrey bölgede hem "IŞİD'e karşı mücadele edidiğini" söyledi hem de "Suriye'de IŞİD yenildi" dedi.

'Türkiye ile YPG'nin olmayacağı bir güvenli bölge konusunda çalışıyoruz'

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması konuşulan ‘güvenli bölge’ konusunda Amerika Türkiye'yi oyalamaya devam ediyor.

Belirsizliğini koruyan kritik konu ile ilgili Amerika'nın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey konuştu. Jeffery, Türkiye'nin güvenlik endişelerini anladıklarını söyledi ve "Türkiye ile YPG'nin olmayacağı bir güvenli bölge konusunda da çalışıyoruz" dedi.

Jeffrey, PKK/PYD ortaklığına gerekçe olarak, sözde IŞİD tehdidini öne sürdü. Amerikalı Temsilci aynı konuşmada "Suriye'de IŞİD'in yenildiğini" ifade etti.

Suriye'deki krizin karmaşık olduğunu belirten Jeffrey, Suriye Lideri Beşar Esad'ı hedef aldı, Suriye hükümetini bölgede kimyasal silah kullanmakla suçladı. "İranlılar da evlerine dönmeli" dedi.

Türkiye'nin Astana'daki rolüne dikkat çeken Jeffrey, bu durumun Birleşmiş Millerlerin bölgedeki hedefleri açısından kritik olduğunu ifade etti. Jeffry, "BM aracılığıyla Suriye'deki siyasi süreci yeniden canlandırıyoruz." dedi.

ulusal.com.tr

abd suriye