Hollanda’daki Türk gençliğinin kalbi mehmetçikler için atıyor

Hollanda’daki Türk gençliğinin kalbi mehmetçikler için atıyor

Son zamanlarda hergün ülkemizde yaşanan terör olayları ve şehit haberleri ile uyanıyoruz. Bu tarifsiz acıyı sadece Türkiye’dekiler değil, dünyanın heryerinde yaşayan Türk vatandaşları hissediyor. Her bir şehit haberinde insanlar öfkeleniyor ve terörü lanetliyor. Aynı şekilde Avrupa’da yaşayan Türk’ler de bu öfkeyi ve acıyı yaşıyor. Elbette öfkemize yenik düşüp emperyalist oyunlara gelmememiz gerekiyor. Ama şehitlerimizide asla unutmamalı ve unutturmamalıyız.

İşte tam’da burda Türk gençleri devreye giriyor. Avrupa’nın farklı şehirlerinde farklı kesimlerden ve farklı siyasi ideolojilerden olan Türk gençleri, ailelerinide alıp şehitlerimiz için yürüyüşler’e katılıyor ve Türk bayrağının altında birlik mesajı veriyorlar. 10 Eylül perşembe akşamı’da yine TGB Hollanda’nın önderliğinde şehitlerimiz için bir yürüyüş gerçekleşti.

Yürüyüşte yaklaşık 1000 vatandaşımız şehitlerimizin isimlerini tek tek andı ve onlar için saygı duruşunda bulundu.

Uzun bir yürüyüşün ardından TGB Hollanda Genel Başkanı Mustafa Selçuk Hollanda’ca basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında birlik ve beraberlik mesajı veren Selçuk PKK’nın emperyalist güçler tarafından kullanılan bir maşa olduğunu öne sürdü. Selçuk aynı zamanda Avrupa basınını’da şu sözleri ile eleştirdi; “PKK Kürt işçi partisi değil bir terör örgütüdür, PKK ile savaşmak Kürtler ile savaşmak değildir, teröristler ile savaşmaktır. Avrupa basını her nekadar PKK’yı Kürtlerin işçi ve özgürlük partisi olarak lans etsede bizler bunun gerçek olmadığını biliyoruz ve Türk Kürt kardeşliğinden vazgeçmiyoruz.”

Bu savaş Kürt ile Türk'ün, Amerikan emperyalizmine ve onun taşeronu olan hain terör örgütü PKK'ya karşı birlikte yürüttüğü meşru bir savaştır.

Avrupada yaşayan vatansever Türk gençleri olarak haykırıyoruz: Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya yeteriz.

ulusalkanal.com.tr