Davutoğlu'ndan farklı konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör faaliyetlerinden hüküm giyen Müslüman Kardeşler yöneticilerini Türkiye'ye davet etti. Katar dönüşünde konuşan Erdoğan, "Türkiye'ye gelmek gibi bir talepleri olması durumunda incelenir bakılır" dedi. Erdoğan, Suriye sınırında bir tampon bölge oluşuturulması için TSK'nın teknik çalışmalar yaptığını söyledi.

Davutoğlu'ndan farklı konuştu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Türkiye'nin Müslüman Kardeşler'e kapılarını açacağını açıkladı.

Erdoğan, "Bunların Türkiye'ye gelmek gibi bir talepleri olması durumunda incelenir bakılır. Gelmelerini engelleyecek bir sebep varsa farklı bakılır. Engel yoksa herkese gösterilen kolaylık onlara da bakılır. İsim bazında sıkıntı var mı yok mu bakılır. bu noktada yoksa, herhangi bir yabancı nasıl misafir oluyorsa onlarda gelebilir" dedi.

Amerika'nın Suriye'ye olası operasyonunu değerlendiren Erdoğan, Irak ve Suriye sınırında tampon bölge talebini yineledi ve TSK'nın bu konuda çalıştığını ifade etti.

IŞİD operasyonunun kara harekatı olmadan başarılı olamayacağını belirten Erdoğan, "ABD açıklama yaptı. Ben hava harekatını yaparım diyor. Kara harekatını yapanlar, 'Biz onların işini kolaylaştırırız' diyor. Şimdi zaten kara harekatının olmadığı bir operasyonun başarılı olması mümkün değil. Ancak caydırıcı olur." dedi.

Türkiye-IŞİD ilişkileriyle igili ABD basınındaki haberleri yalanlayan Erdoğan, bu haberi fitne olarak nitelendirdi.

"ABD basını asparagas haber üretmekte çok mahir. Kerry'e de aktardım. Türkiye ile ABD ilişkilerini bozmaya çalışan çevreler. Bu haberlerin hepsi iki ülke arasında fitne yaratmaya yönelik. 'Türkiye IŞİD'den petrol alıyor' ifadesi çok çirkin ve kesinlikle yalan."

Erdoğan, Başabakan Davutoğlu'nun kriz balonu uyarılarının aksine, Türkiye'nin önünde ekonomik bir krizin olmadığını ileri sürdü, "Kredi derecelendirme kuruluşları tavırlarını böyle sürdürürse Başbakan'a bunlarla ilişkiyi kes derim" dedi. Banka Asya için BDDK'yı göreve çağıran Erdoğan, "Hangi maddeyi uygular bilemem. Aksi takdirde sorumlu BDDK olur" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr