Koronavirüs tedbirleri hiçe sayılıyor: Karantina hastaları geziyor

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede aldığı tedbirler, vaka sayısını kontrol altında tutmaya yetmiyor. Kısıtlamalar yeniden gündemde. Ülke genelinde tedbirler ve denetimler yoğunlaştırıldı. Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir kez daha vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı "Dikkat eder, kendimizi dışarıdaki riskten korursak, daha hızlı başarırız'' dedi.

Koronavirüs tedbirleri hiçe sayılıyor: Karantina hastaları geziyor

Türkiyenin Koronavirüs ile mücadelesi devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Son 24 saatte yapılan 65 bin 956 testten bin 192'si pozitif çıktı, yaşamını yitiren 19 kişi ile toplam can kaybı 5 bin 974 oldu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden ''Yeni tanı sayımız dünkünden daha az. Şu ana kadarki toplam vaka sayımızdan 12bin 366 kişi hala aktif hasta. Yani, virüsü yayma potansiyeline sahip. Bunlar ve temaslıları izolasyonda. Dikkat eder, kendimizi dışarıdaki riskten korursak, daha hızlı başarırız.'' mesajını paylaştı.

Vaka sayılarının yüksek olması nedeniyle ülke genelinde tedbirler ve denetimler de sıkılaştırıldı.

Bodrum'da kovid-19 kapsamında maske denetimi yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğünce Cumhuriyet Caddesi ve sahil kısmında gerçekleştirilen uygulamada, maskesi olmayan vatandaşlar polis ekipleri tarafından uyarıldı.

İlçede denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Van'da ise polis ekiplerinin durağı; İş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar ve fırınlar oldu.

Toplu taşıma araçları ve ticari taksilerde denetim yapan ekipler, şoförleri yolcu kapasitesi konusunda uyardı. Yolculara maske ve mesafe kuralları hatırlatıldı.

Kütahya'da 65 yaş üstü vatandaşlar için bazı kısıtlamalar getirildi. Yaşlı nüfus oranının yüzde 13 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu Kütahya'da, valilik tarafından yapılan açıklamada "65 yaş üzeri vaka ve temaslı kişi sayılarında artış olduğu tespit edildiği, bu nedenle 65 yaş üstü vatandaşların saat 12'den sonra meyve-sebze pazarlarına girişlerinin kısıtlandıği" belirtildi. Açıklamada "Birinci ve ikinci derece akrabası olmayan 65 yaş üstü kişilerin düğün, kına, nişan, nikah gibi toplu etkinliklere katılmasının da yasaklandığı" belirtildi.

Uzmanların ve sağlık bakanının uyarılarına rağmen tedbirleri hiçe sayan görüntüler yaşanmaya da devam ediyor.

Ankara'da karantinada olması gereken bir kişi Abant Tabiat Parkı'nın girişinde jandarma kontrolüne yakalandı.

Emniyet güçleri derhal sağlık ekiplerine haber verdi. Kovid-19 testi pozitif olan kişi ile temas ettiği gerekçesiyle yanındaki arkadaşı da Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesine götürüldü.

Kuralları hiçe sayan vatandaşa, para cezası kesileceği ve hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

koronavirüs fahrettin koca