HSYK'dan yargılama izni!

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında görev alan hakim ve savcılar için ilk kararını verdi. Kumpas soruşturmalarında da görev alan savcılar Muarrem Akkaş ve Celal Kara ile hakim Süleyman Karaçöl'e yargı yolu açıldı.

HSYK'dan yargılama izni!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında görev alan hakim ve savıların yargılanmasına izin verdi.

HSYK 2'inci Dairesi; 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının savcıları Muharrem Akkaş ve Celal Kara ile hakim Süleyman Karaçöl'ün yargılanmasına izin verdi. Yargılama konusu ise yasa dışı dinleme, silinmesi gereken kayıtların imha edilmemesi ve mal varlığına usulsüz tedbir kararı.

Balyoz ve Askeri Casusluk gibi kumpas davalarında da görev alan savcı Kara eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler ve Reza Zarrab'ın eşi Ebru Gündeş'le görüşmelerini dinlemek ve kayıtlarını imha etmemekle suçlanıyor.

Hakim Süleyman Karaçöl hakkındaki suçlamada 7 gerçek ve 2 tüzel kişinin mal varlıklarına usulsüz olarak el koymak. Daire yaptığı soruşturma sonucudan Karaçöl'ün görevden uzaklaştırılmasına da karar verdi.

HSYK 2'inci Dairesi, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün; iş adamları sponsorluğundaki Dubai'ye tatili ve Fatih Belediyesi’ne baskın idddiaları hakkında son savunmasının alınmasına hükmetti. Zekeriya Öz’ün bu konulardan yargılanıp yargılanmayacağı savunmasının ardından karara bağlanacak.

ulusalkanal.com.tr