Bingöl saldırısı PKK’nın işi!

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker’i ağır yaralayan, iki polisi de şehit eden saldırganların kimlikleri netleşti. PKK'nın “Talimatı biz vermedik” demesine karşın, örgütün kırsal sorumluları saldırganlara iki gün önce “Neden hala ölü yok” diye sordu.

Bingöl saldırısı PKK’nın işi!

Bingöl’de Emniyet Müdürü’ne yapılan silahlı saldırının ayrıntılarına ulaşıldı. İki polisi şehit eden kişilerin PKK’dan talimat aldığı kesinleşti.

Eylemden sonra kaçmak isterken vurulan saldırganların arabalarında kimliklerini ve PKK’yla ilişkilerini ortaya koyan bulgulara ulaşıldı. Arabada silahlı saldırıda kullanılan Kalaşnikof marka uzun namlulu otomatik tüfekler ile mermiler bulundu.

Yapılan araştırmalarda PKK’nın Bingöl kırsalı sorulularının saldırıyı bizzat yönettikleri öğrenildi. Buna göre, PKK’nın TAK olarak tanımlanan silahlı grupların sorumlusu, iki gün önce telsizden eylem talimatı verdi.

Talimatın ardından saldırganlarla yeniden bağlantı kuran TAK sorumlusu “Neden hâlâ ölü yok?” diye sordu.

Eylemi yapan iki örgüt üyesinin, olayın ardından saldırıyı yönlendiren grupla birleşerek kenti terk etmeye çalıştığı anlaşıldı. Ölü olarak ele geçirilen PKK’lılardan Ali Bozan’ın ise 3 PKK’lıya kaçmaları için yardım ettiği öğrenildi.

Bozan’ın İl Milli Eğitim’de kadrolu memur olduğu, saldırıda yer alan Erhan Şenyuva’nın ise bir seyahat şirketinde çalıştığı ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr