Putin'den Erdoğan'a telefon

Ankara'daki terör saldırılarına ilişkin birçok ülkeden terörü kınayan açıklamalar geldi.

Putin'den Erdoğan'a telefon

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terörle mücadelede Türkiye ile yakın bir işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Kremlin'in resmi sitesinden yayımlanan mesajda terör eyleminde hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de saldırının kendilerini öfkelendirdiğini belirtti. Aliyev, "Terörün tüm şekillerine karşı hep birlikte mücadeleyi zaruri görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Pakistan da Ankara'daki patlamayı şiddetle kınadı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen patlamanın derin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Terör saldırısına ilişkin Batılı ülkelerden de mesajlar geldi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Twitter'daki resmi hesabından yapılan açıklamada 'Ankara'daki son saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Hepimiz birlik içinde teröre karşı durmalıyız" ifadesi yer aldı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore da, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bombalama görüntülerinin 'şok edici' olduğunu belirtti.

Bir kınama da Almanya’dan geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier saldırının Türkiye’nin demokratik gelişme sürecine leke sürdüğüne dikkat çekti. Mitingi düzenleyenlerin “barış ve huzur içinde gösteri yaptığını söyleyen Steinmeier saldırıyı “seçim öncesinde korku ortamı oluşturma girişimi” olarak değerlendirdi.

ulusalkanal.com.tr