Erdoğan'dan tezkere yorumu!

Meclis'in 5'nci dönem yasama yılı için düzenlenen resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Süleyman Şah türbesinin kuşatıldığının uydurma olduğunu söyledi. Erdoğan, "Tezereden sonra ilk adımının ne olacağı" yönündeki soruya ise "Şu anda ayrıntıları konuşmak doğru olmaz" yanıtını verdi.

Erdoğan'dan tezkere yorumu!

Meclis'in yeni dönemi için yapılan resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği iddiasının uydurma olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin atacağı adım, tavır bellidir." dedi.

Irak ve Suriye tezkeresine CHP'nin "hayır" oyu vereceğine ilişkin açıklamalara yorum yapmaktan kaçınan Erdoğan, "Benim tavrım bellidir. Ben tezkereyi destekliyorum. Türkiye tehdit altında" diye konuştu.

Tezkereden sonra ilk adımın ne olacağı sorusuna "şu anda detayları konuşmak doğru değil" yanıtını veren Erdoğan, tezkerenin oluşturulmasında ABD koalisyonu temsilcileriyle bir temas olup olmadığına sorusunu da yanıtladı. Erdoğan, Benim Genel Kurul'da bazı ülke devlet ve hükümet başkanlarıyla yaptığım görüşmeler var. Başbakanımızın, dışişleri bakanlarımızın yaptığı görüşmeler var. Ama bu görüşmelerin içeriği şu anda konuşulamaz" dedi.

ulusalkanal.com.tr