TSK terörle mücadelenin bilançosunu açıkladı

Güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütü PKK'ya karşı 22 Temmuz'da başlayan mücadelesi kesintisiz devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışında belirlenen terör hedeflerine yapılan operasyonlar bu güne kadar tam 6 bin 623 terörist etkisiz hale getirildi

TSK terörle mücadelenin bilançosunu açıkladı

Güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütü PKK'ya 10 aylık kısa bir sürede ağır darbe indirdi.

22 Temmuz 2015'te başlayan operasyonlarda 6 bin 623 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Askeri Kaynaklardan edinilen bilgilere göre Irak'ın Kuzeyine yapılan operasyonlar dahil 10 ayda 4 bin 571 terörist öldürüldü. 695 teröristin yaralandığı operasyonlarda 716 terörist sağ olarak yakalanırken 641 terörist de teslim oldu.

Türk Ordusu bugün de sınır ötesi ve şehitlerde operasyonlarını sürdürdü. Irak Kuzeyindeki Avaşin/Basyan ile Hakkari Şemdinli kırsalında tespit edilen terör hedeflerine eş zamanlı hava operasyonları düzenlendi. Belirlenen hedeflerin tam isabetler imha edildiği operasyonlarda ilk belirlemelere göre 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröre karşı operasyonlar kent merkezleri ile kırsalda da devam ediyor. 361 PKK'lının etkisiz hale getirildiği Mardin Nusaybin'de teröristlerin sokaklar ve vatandaşların evlerine döşediği patlayıcılar tek tek etkisiz hale getiriliyor. Şu ana kadar 325 barikat kaldırıldı, 28 çukur kapatıldı, 833 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

335 PKK'lının etkisiz hale getirildiği Şırnak'ta ise teröristlerin mahalleler arası geçiş için kanalizasyonları kullandığı tespit edildi. PKK'lıların bazı binalara kamera sistemi kurduğu su kanallarına bombalar tuzakladıkları da belirlendi.

Arama tarama faaliyetlerin devam ettiği Yüksekova'da ise PKK'lılar kendilerine destek vermeyen vatandaşlara ait onlarca ev ve iş yerini ateşe verdi. Güvenlik güçleri çok sayıda aileyi güvenli bölgelere nakletti.

Halkın PKK'ya olan tepkisi giderek artarken, Bitlis Hizan'da vatandaşların ihbarı sayesinde örgütün dağ kadrosundan bir terörist kahvehanede çay içerken yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

tsk terör