ABD'de göstericiler polis merkezini ateşe verdi

George Floyd’un ölümünün ardından Amerika’da tansiyon giderek artıyor. Siyahi Floydun ölümünü protesto eden binlerce kişi Minneapolis'in 3’üncü bölgesinde bulunan polis merkezini ateşe verdi. Eylemler ülke geneline yayıldı. Olay yerinden bilgi aktaran CNN muhabiri canlı yayında polis tarafından göz altına alındı.

ABD'de göstericiler polis merkezini ateşe verdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Mineapolis şehrinde siyahi George Floydun polis tarafından öldürülmesi ülke de tansiyonu yükseltti.

Protesto eylemlerinin 3. gününde göstericiler Minneapolis'in 3’üncü bölgesinde bulunan polis merkezine girerek binayı ateşe verdi.

Polisin daha önce kurduğu barikatı aşan yüzlerce göstericinin binaya girdiği, polise ait materyalleri kendi aralarında dağıttığı ve daha sonra binayı ateşe verdiği anlar bazı sosyal medya hesapları tarafından canlı olarak yayımlandı.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Tim Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddetiyle öldürülmesiyle Minneapolis'te başlayan gösterilerin, şiddet olaylarına dönüşmesinin ardından kentin belediye başkanını ve göstericileri uyardı.

Trump ‘ın hedefinde şiddet olaylarına karışan göstericilere de vardı.

Öte yandan eylemlerin bir diğer adresi Newyork oldu. Manhattan’daki Union Meydanı'nda toplanan bir grup protestocu, ellerinde “Siyahilerin hayatı önemli” yazılı dövizler taşıyarak 'Nefes alamıyorum' şeklinde siyahilere yönelik polis şiddetini sembolize eden sloganlar attı.

Polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı gösterilerde, sokakta trafiğin akışını engelleyen ve polisle tartışmaya girerek su şişesi fırlatan 10’dan fazla kişi gözaltına alındı.

Amerika’da George Floyd'un hayatını kaybetmesine neden olan polis memurlarına spor ve sanat dünyasının ünlü isimlerinden de tepki yağdı.

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Amerika’da polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un yaşamını yitirmesine ilişkin, "Bu insanlık dışı mentaliteyi kınıyorum." açıklaması yaptı.

ulusal.com.tr

abd George Floyd