Kemal Kılıçdaroğlu: Ben değiştim, CHP de değişmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu haftasonu yapılacak olağan kurultay öncesi yine değişim mesajı verdi. Kılıçdaroğlu "Ben değiştim, CHP de değişmeli.” dedi.

Partinin Genel Başkanı olarak üç olağanüstü, bir olağan kurultay, üç genel seçim, bir yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve bir kez de anayasa referandumu geçiren Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu yapılacak 35. Olağan Kurultay öncesi yine değişim mesajı verdi. Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'a konuşan Kılıçdaroğlu "Siz genel başkan olduktan sonra değiştiniz mi" sorusuna ise “Elbette.” yanıtını verdi.

Ben değiştim CHP'de değişmeli” mesajı veren Kılıçdaroğlu, örgütün parti yönetiminde ciddi bir değişim istediğini, bu değişimin sadece yönetim bağlamında olmayacağını söyledi.

Aday olmayacağını açıklayan Umut Oran’ın 'Parti içinde iktidar olmak için hukuksuzluk yapmayı tercih etti’ eleştirilerine de yanıt veren CHP Kılıçdaroğlu “Bunlar ağır ithamlar.” değerlendirmesinde bulundu. Aday olmayacağını açıklayan Muharrem İnce'nin ‘7 Haziran’dan sonra önemli bir fırsatı kaçırdı’ eleştirisine ise “Neymiş o fırsat, bilmiyorum.” yanıtını verdi.

“Bir rakibim olsa iyi olur” diyen Kılıçdaroğlu “Mustafa Balbay genel başkanlığa aday olmak için gerekli sayıya ulaşırsa kurultay daha renkli olur” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu kongre sürecinde delegelerin belirlenmesinde baskı uyguladığı iddialarını ise reddetti.

ulusalkanal.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu