ABD, IŞİD talebini askıya aldı

ABD, Türkiye'den, Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik harekat talebinden şimdilik vazgeçti. Nedeni Türk ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi. Washington yönetimi gerilim ortadan kalkana kadar Ankara'ya yönelik ‘IŞİD'i havadan vur' talebini askıya aldı.

ABD, IŞİD talebini askıya aldı

ABD, Türkiye'den bir süredir IŞİD'le mücadelede daha fazla rol alması yönünde talepte bulunuyordu. Ancak son gelişmeler nedeniyle Washington bu talebini askıya aldı.

Reuters'e konuşan Amerikalı üst düzey bir yetkili, üst mercilerce tekrarlanan bu talepten, Rusya ile yaşanan uçak krizi nedeniyle şimdilik vazgeçildiğini açıkladı.

Ankara'dan uzun süredir ‘IŞİD'i havadan vurmasını' isteyen Amerika, iki ülke arasındaki gerginlik azalana dek bu talebini askıya aldı.

Amerika için birinci öncelik Cerablus-Çobanbey arasındaki 98 km'lik sınır hattı. Washington, Ankara'dan, askerleri sınıra yerleştirmesini ve bu hatta güvenliği artırmasını istiyor. Ankara üzerine düşen görevi yapmadığı eleştirilerini reddediyor.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, hafta içinde Türkiye'nin IŞİD'den çok PKK'yı vurduğunu söylemiş, IŞİD'e karşı saldırıların artırması gerektiğini belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr