Leman Sam'ın o sözleri ortalığı karıştırdı

Sanatçı Leman Sam'ın, "IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynıdır" sözleri ortalığı karıştırdı. Başbakan Yardımcısı Arınç, Sam'ın bu sözleri için "Bu zavallıyı huzurlarınızda kınıyorum" demişti. Karşılıklı açıklamalar ve Sam'ın hedef gösterilemesinden sonra sosyal medyada linç girişimi başladı.

Leman Sam'ın o sözleri ortalığı karıştırdı

Sanatçı Leman Sam, kurban bayramı ile ilgili sözleri tartışma yarattı. Sanatçı sosyal medya hesabında, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır” sözlerini paylaştı.

Sam'ın bu açıklamasını saygı ile karşılayanlar da oldu, tepki gösterenlerde.

Tartışmaya katılan isimlerden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakaretvari bir açıklama ile Sam'ı eleştirdi. Arınç, Leman Sam için, "Zavallı, iffeti yozlaşmış, edepten yoksun” ifadelerini kullandı.

Arınç'ın bu sözlerinden sora hedef haline gelen sanatçı için sosyal medyada karalama kampanyası başladı.

Sam'da bu saldırılara yine sosyal medya üzerinden cevap verdi.

Diyanet İşleri'de tartışmaya katıldı. Bülent Arınç ile benzer bir açıklama yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, gazetecilerin Leman Sam'ın kurban konusundaki eleştirilerini sorması üzerine, "Aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmadığını" söyledi.