Cumhuriyet için Ulusal Birlik

Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı Demokratik Kitle örgütleri harekete geçirdi. Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin başında olduğu 33 dernek ve kirle örgütü "Çankaya için Ulusal Birlik" ilan etti. 20 milletvekiline çağrı yapıldı ve Meclis'e yürüdündü.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladıkları Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı tepkiler giderek büyüyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlikbirliği, Türkiye Sanatçılar Birliği ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin de aralarında olduğu 33 kitle örgütü Cumhurbaşkanlığı seçimleri için harekete geçti, "Çankaya için Ulusal Birlik" dedi.

33 örgüt temsilcisi Ankara’da yaptıkları toplantının ardından basının karşısına geçti. Ortak bildiri yayınlandı. Bildiriyi Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman okudu. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Tayyip Erdoğan’ın kopyası olduğuna vurgu yapıldı.

ORtak bildiride milletvekilleri "Cumhuriyetin Çankayası için" göreve çağırdı.

Toplantının ardından Kitle örgütü temsilcileri Meclis’e yürüdü.

HABER: HÜSNA SARI

KAMERA: SERKAN BAYRAKTAR

ulusalkanal.com.tr