AKP-Barzani görüşmesi protesto edildi

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Tayyip Erdoğan ve Barzani’nin Diyarbakır’da görüşmesi yurt genelinde İşçi Partisi tarafından protesto edildi.

AKP-Barzani görüşmesi protesto edildi

İşçi Partisi Çorlu ilçe örgütü de Akp Barzani görüşmesini Cumhuriyet meydanında basın açıklaması ile protesto etti. Basın açıklamasını İşçi Partisi Çorlu İlçe Başkanı Ertuğrul Orta yaptı. Orta şunları söyledi;

“Geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır’da milletimizin birliğine, vatanımızın bütünlüğüne karşı bir adım daha atıldı. Başbakanlık koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’dan bölünmeyi ilan etti!

Rejimi değiştirdik diyerek Atatürk Cumhuriyetini, Türküyle Kürdüyle Türk milletini hedef alan bu iktidarı yıkmaktan başka çaremiz yoktur! 10 Kasım’da bir milyon Ankaralı bu azimle Aslanlı Yol’a girmiş ve iktidarı yıkma kararını açıklamıştır.

DİYARBAKIR DEĞİŞECEK

Tayyip Erdoğan, Bismil’de projeyi bütün açıklığıyla ortaya koydu:“Diyarbakır değiştikçe, Irak değişecek, Suriye değişecek.”Yani; “Önce Türkiye’yi böleceğiz, sonra Irak’ı ve Suriye’yi”.Suriye ve Irak’ta kayaya çarpan ABD, “Büyük Kürdistan”ı uygulayabilmek için “Diyarbakır’ı merkez yapma” planına sımsıkı sarıldı. Bunun için piyonlarını ileri sürdü.

AKP’NİN BAŞ ORTAĞI PKK

Planda AKP’nin baş ortağı PKK’dır.AKP, ABD emperyalistleri tarafından PKK ile ittifaka kilitlenmiştir;AKP, Kürdistan projesinin aleti olarak kullanılmaktadır.

Tayyip Erdoğan-Barzani buluşmasının anlamı budur!Plan aynı zamanda, Tayyip Erdoğanları sandığa gömülmekten kurtarma operasyonunu da içermektedir.

AKP İKTİDARI YIKILIYOR

ATATÜRK İKTİDARA YÜRÜYOR

Oysa Cumhuriyet güçlerinin önünde tarihî bir olanak var.Milli Güçlerin seçimi kazanması için bütün şartlar elverişlidir.AKP Cumhuriyeti yıktı ve Türkiye’yi bölüyor.

AKP iktidarı, Tayyip Erdoğan ile Gül-Gülen-Arınç üçlüsü kavgaya tutuştukları için değil, Cumhuriyeti yıktığı ve vatanı böldüğü için yıkılıyor.AKP iktidarı, PKK ile ortaklık kurduğu için yıkılıyor! PKK ile el ele veren yıkılır!Cumhuriyeti yıkanlar ve vatanı bölenler yıkılır.1 milyon 89 Bin 615 Ankaralı Aslanlı Yol’dan iktidara yürüyor.

Aslanlı Yol yürüyüşü, Türkiyemizin her yerindedir.Aslanlı Yol’da Atatürk’te birleşen 50 milyon yurttaş var. İçlerinde AKP ve BDP’ye oy vermiş olanlar da var. Oy’lar Arslanlı Yol’da!İktidar yürüyüşü Aslanlı Yol’da, Pensilvanya veya İmralı Yolu’nda değil!

İşçi Partisi olarak CHP’nin ve MHP’nin önüne birlikte iktidar olma stratejisi koyuyoruz: Gelin, Aslanlı Yol’dan iktidara yürüyelim.” Dedi. Ertuğrul Orta konuşmasına şu sözlerle son verdi.

TÜRKİYE’Yİ BÖLDÜRTMEYECEĞİZ

Ertuğrul Orta İşçi Partisi görev başındadır. Çorlu halkı ayaktadır. Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz.Diyarbakır’sız Türkiye olmaz!Diyarbakır bizimdir! Diyarbakır, Türküyle,Kürdüyle Türk Milletinindir.Milletimizi birleştiriyoruz: Bölenleri, yıkacağız!Bütün yurttaşlarımızı, bölünmeye geçit vermemek için ayağa kalkmaya, Atatürk’ün İktidar yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz!

İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

işçi partisi Çorlu basın açıklaması