Adalet Bakanlığı'ndan yeni koronavirüs kararı

Adalet Bakanlığı, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemleri 2 hafta uzattı. Bakanlığın kararıyla açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyareti dâhil bütün görüşler ertelendi. Ceza infaz kurumundaki nakiller de erteleme kapsamında yer aldı.

Adalet Bakanlığı'ndan yeni koronavirüs kararı

Adalet Bakanlığı, alınan önlemlerin süresini uzattı

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarında alınan tedbirlerin süresini 2 hafta daha uzattı. Alınan karara göre açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyareti dahil bütün görüşler ertelendi. Açık ceza infaz kurumlarında kalanların özel izin hakları 2 hafta boyunca verilmeyecek.

Ayrıca hastalık ve güvenlik durumları dışında bir ceza infaz kurumundan bir başka kuruma yapılan nakiller de ertelendi. Hükümlülerin dışarıyla temasının mümkün olduğu faaliyetler de 2 hafta gerçekleştirilmeyecek. Böylelikle kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin gibi iş yurdu faaliyetleri askıya alınmış oldu.

Birden fazla koğuşla birlikte yapılan toplu faaliyetlerin durdurulması kararı da uzatıldı. Ceza infaz kurumlarındaki ve çocuk eğitim evlerindeki aile görüşme odaları 2 hafta daha kullanılmayacak. Ceza infaz kurumlarında anneleri ile birlikte kalan 0-6 yaş grubu çocukların kreşe ve anaokuluna gitmeleri ertelendi. Çocuklar, dışarıdaki ebeveynleri ya da yakınlarına bir süre daha teslim edilemeyecek.

Tutuklu ve hükümlü yakınlarının zorunlu durumlarda ziyaretleri Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile yapılabilecek. Avukatlar zorunlu durumlarda maske, eldiven gibi tedbirler alarak kapalı görüş yapabilecek.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ilk alınan önlemleri 13 Mart’ta kamuoyuna duyurmuştu.

ulusal.com.tr

adalet bakanlığı koronavirüs