PKK'dan Rusya'ya tepki

Amerika'nın Suriye operasyonunda görev alan PKK, Rusya'nın bombardımanına tepki gösterdi. PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, Rusya ve İran'ın IŞİD'le mücadele etmediğini söyledi. Rusya'nın PYD'nin kantonlarını tanımadığını belirten Kalkan, "Esad yönetimini tekrar hakim kılmak istiyorlar" dedi.

PKK'dan Rusya'ya tepki

Amerika'nın Suriye'ye müdahalesinde aktif görev alan PKK, Rusya'nın operasyonlarına ise tepki gösterdi.

PKK yöneticilerinden Duran Kalkan, PKK'ya yakın bir televizyon kanalında Rusya'nın operasyonlarını değerlendirdi.

Rusya ve İran'ın, rol çalma çabasında olduğunu savunan Kalkan, Türkiye'nin de 20 Temmuz’dan bu yana aynı çaba içinde olduğunu iddia etti.

Amerika ile aynı dili kullanan Duran Kalkan, Rusya'nın IŞİD'le mücadele etmediğini öne sürdü.

Kalkan, "Kim ki YPG-YPJ ile ittifak yapıyorsa o gerçekten DAİŞ’e karşı savaşıyor. Fakat YPG ve YPJ ile ittifak yapmadan DAİŞ’e karşı savaşıyorum diyenin sözü yalandır, hiledir. Amacı DAİŞ ile savaşmak değil, rol çalmadır. Rusyanın da yaptığı budur. Kendisinin dayandığı Esad yönetimini tekrar hakim kılmak istiyor." dedi.

Duran Kalkan, Rusya'nın kanton yönetimlerini tanımamasını da eleşttirdi.

Barzani'ye güçlerini birleştirme çağrısı yapan Duran Kalkan, "Biz diyoruz ki ulusal kongre yapalım, gerilla ile peşmergeyi ortak komutanlıkta birleştirelim, dört parça Kürdistan’da Kürt halkının ortak savunma gücü olsun, ortak komutanlık hepsini yönetsin" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

rusya iran pkk ışid