Trump, Kore DHC politikasını değiştirmeyi planlıyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde bu sene yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'den adaylığı kesinleşen milyarder işadamı Donald Trump Kore Demokrtatik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un'la yüz yüze görüşmek istediğini söyledi. Trump gerekirse sorunların çözülmesi için Çin'i de devreye sokabileceğini ifade etti.

Trump, Kore DHC politikasını değiştirmeyi planlıyor

Kampanya dönemindeki çıkışlarıyla dikkatleri üzerine çeken Donald Trump'ın hedefi bu sefer Kore Demokrtatik Halk Cumhuriyeti oldu. ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump, Kore Demokrtatik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un ile ilgili açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Trump, ABD'nin mevcut Kuzey Kore politikasıyla zıt bir yol izlemeyi planladığını ifade etti.

Ünlü işadamı, başkan seçilmesi halinde, ABD tarafından izole edilen Kore Demokrtatik Halk Cumhuriyeti Lideri Kim ile bizzat görüşeceğini söyledi.

Trump, planına ilişkin ayrıntı vermedi ancak "Kim Jong-un ile görüşmekte sorun görmüyorum" dedi.

Başkan adayına yöneltilen "Kim'in aklını başına getirmeye mi çalışırdınız?" sorusuna "Kesinlikle" diye yanıt veren Trump, gerekirse Çin'e de sorunun çözülmesi için baskı yapabileceğini belirtti.

Milyarder işadamı, Kim'in en büyük diplomatik ve ticari destekçisi Çin'e karşı "ekonomik açıdan muazzam etkimiz mevcut" çıkışını yaptı.

ulusalkanal.com.tr