Böcek davasının yedinci duruşması yarın görülecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" diye tabir edilen dinleme cihazı yerleştirdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 13 kişinin yargılanmasına yarın görülecek duruşma ile devam edilecek.

Böcek davasının yedinci duruşması yarın görülecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı koydukları gerekçesi ile 13 kişi hakkında açılan davanın yedinci duruşması yarın görülecek. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma saat 15.00'te başlayacak.

Önceki duruşmada mahkeme heyeti, soruşturmanın genişletilmesine yönelik talep veya esas hakkındaki görüşünü bildirmesi için dosyanın cumhuriyet savcısına gönderilmesine karar vermişti.

Savcının soruşturmayı genişletme talebi olmaması halinde esas hakkındaki görüşünü açıklaması bekleniyor.

Erdoğan'ın avukatları son duruşmada sanıklar Seyit Saydam ve Hurşit Gölbaşı hakkındaki şikayetten vazgeçtiklerini açıklamış, Mehmet Yüksel'in ise "Örgüt üyesi olmadığı ancak olayları engelleyemediği" görüşünü savunmuştu.

Sanıklardan Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Ahmet Türer, Enes Çiğci ve İlker Usta hakkında 21 yıldan 36,5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıklar Harun Yavuz, İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Hasan Palaz'ın ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri belirtiliyor.

Ali Özdoğan, Serhat Demir ve Enes Çiğci'nin hâlâ firari olduğu davada, Romanya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen Sedat Zavar ve İlker Usta tutuklu yargılanıyor.

ulusalkanal.com.tr

tayyip erdoğan böcek davası