Komşularla barış, bölgede barış

Komşularla barış, bölgede barış

Son dönemlerde bölge ülkeleriyle ilişkilerimizin iyice bozulmasından doğrudan etkilenen illerimizden Kahramanmaraş’ta ”Komşularla Barış Bölgede Barış" konulu bir basın toplantısı yapıldı. Vatan Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından İl binasında yapılan basın toplantısında İl Başkanı Cafer Sincer Kahramanmaraşlıları Komşularla barış, bölgede barış ve Kahramanmaraş’ta huzur için Kahramanmaraşlıları örgütlenmeye çağırdı.

İl Başkanı Cafer Sincer'in yaptığı açıklama şu şekilde:

“ABD’nin bölgemiz ülkelerini bölme planına teslim olan iktidar, komşularımıza terör ihraç etti ve komşularımızla ilişkileri ve ticareti dinamitledi. Suriye’de Esad rejimiyle ne sorunumuz olabilir? Irak’la ne sorunumuz var? Rusya’yla ne derdimiz var? Tayyip Erdoğanlar kendi koltuklarının derdine düşmüşler, milletin menfaatini gözetmemektedirler. Kurban edilen milletin çıkarlarıdır.

Başta Suriye ve Rusya olmak üzere komşularımızla bozulan ilişkilerden dolayı ülkemizin ve Kahramanmaraş’ımızın ticareti ve ekonomisi büyük zarara uğradı. Suriye meselesinden dolayı Kahramanmaraş’ta huzur da kalmadı.

Şehrimizde Suriyelilerle halkımız sık sık karşı karşıya gelmektedir. Komşularımızla barış, bölgede barış ve şehrimizde huzur istiyoruz. Vatan Partisi, bölgemizde diğer ülkelerle ekonomik ve siyasal ilişkileri geliştirecek ve milletimizin menfaatlerini koruyacak tek partidir. Bu amaçla Vatan Partisi olarak komşularımıza heyet üzerine heyet gönderiyoruz. Bütün Türkiye’nin üreticilerini bu hedef doğrultusunda birleştirecek ve üretimi arttıracak yegâne güç Vatan Partisi’dir.

Başta Suriye, Rusya, Irak, İran gibi komşularımızla ilişkilerimizin düzeltilmesi Kahramanmaraş’ımızın sanayi ve tarım ürünleri için de yeniden pazar açılması anlamına gelmektedir. İstiyoruz ki; Sınır boylarımızdan terörist ve ilticacı değil , ticaret ve kardeşlik geçsin! İstiyoruz ki; Sınır boylarımızdan huzursuzluk değil, Kahramanmaraş sanayi ürünleri, Maraş biberi, Maraş tarhanası, Kahramanmaraş tekstil ürünleri geçsin!

Bütün komşularımızla kavgalıyız, ihtilaflıyız. Buna sebep olan bir iktidarı Türkiye uzun süre başında taşıyamaz. AKP iktidarının milletimize ve güzel ülkemize maliyeti çok büyük. Ve biz eminiz ki, Türkiye bu maliyeti uzun süre kaldırmayacak, uzun süre taşımayacak. Milletimiz onlara o oyları teröre karşı dik dur diye verdi. Bunlar ne yaptılar, gittiler ülkemizi yalnızlaştıracak, bölücü teröre karşı mücadeleyi zaafa uğratacak işlere giriştiler ve şimdi bunun bedelini ödeyecekler.

Bir de yeniden bir Anayasa tehlikesini getirdiler önümüze. Türkü, Türk adını, Türk Milletini Anayasadan sürecekler, buna hazırlanıyorlar. İstedikleri kadar hazırlansınlar, Vatan Partisi var ve Partimiz onlara bunu yaptırmayacak. Bu politikalardan ve bu hükümetten kurtulmamız şart. Mesele sadece Tayyip Erdoğan iktidarından kurtulmak mıdır? Asıl soru, Tayyip Erdoğan iktidarının yerine neyin geleceği sorusudur. İşte tam da burada, Vatan Partis,i programı ve çözümleriyle düzeni yeniden tesis edecek siyasi kuvvettir.

Bütün Milletimizi, bu programı savunan ve hayata geçirecek siyasi kuvvetin etrafında birleşmeye, birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.

Hükümet, batı destekli bölücü ve gerici teröre karşı bölge ülkeleriyle işbirliği yapmalı, ilişkilerini düzeltmeli, ülkemizin birliğine ve dirliğine zarar verecek politikaları hemen terk etmelidir.

Komşularımızla barış, bölgede barış ve şehrimizde huzur istiyoruz. Barış için, huzur için hemşerilerimizi birleşmeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz.”

ulusalkanal.com.tr

Komşularla barış, bölgede barış paylaşan: ulusalkanal