Erdoğan: Türkiye'ye kötülük yapmış olursunuz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York temaslarında Amerika'yı PKK/PYD ve FETÖ'ye verdiği destek nedeniyle uyardı. Amerika'nın PKK'nın Suriye kolu YPG'ye verdiği silah desteğini eleştiren Erdoğan, bu durumun endişe kaynağı olduğunu belirtti. "Türkiye'ye kötülük yapmış olursunuz" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin PYD terör örgütüne destek vermesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan NewYork'ta eleştirdi.

Suriye'de PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah tedarik eden Amerika bölgede oluşturmak istediği koridor için her türlü yolu deniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York temaslarındaki konuşmalarında Amerika Birleşik Devletleri'nin terör örgütlerine açık desteği olduğunu ifade etti.

Erdoğan Türken Vakfı'nda yaptığı konuşmada Ayn el Arab'a Amerika tarafından gönderilen silahları hatırlattı. Televizyon programlarında yaptığı açıklamalarda ise PYD'ye yapılan silah yardımı konusunda endişelerini aktardı.

Amerikan televizyonu MSNBC'ye verdiği mülakatta "İyi terörist, kötü terörist yoktur" vurgusu yapan Erdoğan, Bloomberg'te de Washington yönetimini eleştirdi.

Erdoğan, "Türkiye'ye kötülük yapmış olursunuz. Bunlar bizim ülkemiz için tehdit oluşturuyorlar. Silah vererek, bizim geleceğimize yönelik bu tehdit unsurlarını güçlendiriyorsunuz. Adım atalım dendiğinde adım atılmıyor. Cerablus'la girdik, Rai'ye girdik. El Bab giriyoruz. Suriye halkıyla adım attık devam ediyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr