Fransa'da bir operasyon daha!

Fransız polisi, 132 kişinin öldüğü saldırılarla ilgili Paris'te operasyon başlattı. Saint Denis kasabasında iki apartman dairesinde 3 terörist öldürüldü, 7 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında intihar bombacısı bir kadın kendini patlattı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkedeki Olağanüstü Hal süresinin uzatılması gerektiğini açıkladı

Fransa'da bir operasyon daha!

Fransız polisi, Paris'in kuzeyindeki bazı adreslere şafak operasyonu düzenledi.

İlk hedef, Saint Denis kasabasındaki bir apartman dairesiydi. Polis apartmana baskın yaptı. Bu sırada intihar bombacısı bir kadın kendini patlattı.

Çıkan çatışmada 2 teröristte öldürüldü. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

İkinci operasyonun hedefi de aynı kasabadaki bir başka apartman dairesiydi. Burada yapılan operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Polis, bazı şüphelilerin saklanmış olabileceği ihtimali üzerine bir kiliseye baskın düzenledi. Kilisenin kapısını kırarak içeri giren polis ekipleri, şüphelileri bulamadı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Paris Başsavcısı François Molins, operasyonların Paris saldırılarının arkasındaki isim olan Abdülhamid Abaaoud’a yönelik olduğunu belirtti.

Fransa CumhurbaşkanI François Hollande, operasyonları belediye başkanları ile bir araya geldiği toplantıda değerlendirdi. "Bu terörizme karşı bir savaştır" diyen Hollande, Olağanüstü Hal durumunun devam etmesi gerektiğini belirtti. Hollande, Suriye'de de operasyonların yoğunlaştırıldığını söyledi.

Öte yandan IŞİD de yeni bir video yayınlayarak Fransa'yı tehdit etti. Fransızca konuşan 3 IŞİD militanı, Paris’e yeniden saldıracakları tehdidinde bulundu.