Yemekhane ve Kantin boykotunda 6. gün!

Kadir Has Üniversitesi'nde öğrencilere yapılan anket sonucunda yemekhane fiyatlarının en büyük sorunlardan biri olduğunun tespiti üzerine, öğrenciler yemekhane ve kantin fiyatlarının indirilmesi talebiyle boykot başlatmış ve kendi 'öğrenci işi yemekhanelerini' kurmuştu.

Yemekhane ve Kantin boykotunda 6. gün!

İlk gününden itibaren, üniversite tarihinde yapılan ilk öğrenci eylemi olması sebebiyle bütün okulda büyük şaşkınlık yaratan 'öğrenci işi yemekhane' hocalardan ve öğrencilerden büyük destek görüyor.

Yemekhane Yönetimi Olağanüstü Toplandı!

3. ve 4. gün, öğrenci ve hocalardan gelen yiyecek-içecek desteğiyle birlikte, öğle yemeği için dağıtılan nohutlu pilavın, yemekhaneye olan ilginin büyük ölçüde azalmasına, dolayısıyla da bir çok yemeğin gün sonunda artmasına sebep olduğu gözlendi. Edinilen bilgiye göre, 'öğrenci işi yemekhanede' dağıtılan bedava çay, kahve, meşrubat, pasta, börek, poğaça, su, kek, bisküvi vs. kantin satışlarını büyük ölçüde düşürdü ve bunun üzerine yemekhane yönetimi geçen cuma olağanüstü bir toplantı yaptı.

İmzalar 1000'i geçti

Boykotun 5. gününde ise 8 tepsi börek dağıtıldı ve 3 gün boyunca toplanan imzaların 1000'i geçtiği belirlendi.

"Bu arkanıza astığınız yazılar, kartonlar hiç hoş olmuyor, okulun görüntüsünü bozuyor"

Gün sonunda ise; okulun, rektöre olan yakınlığıyla bilinen güvenlik şefi, öğrencileri yanına çağırarak Rektör Mustafa Aydın'ının verdiği sözü tutarak fiyat indirimleri konusunda 1-2 hafta içinde gereğini yapacağını, öğrencilerden kurdukları 'öğrenci işi yemekhanelerini' kaldırmalarını rica ettiğini ve rekötörün öğrencilerle görüşmek istediğini belirtti.

Öğrencilerin; fiyatlar indirilecekse, indirilene kadar bu masayı açmalarının kimseye bir zararı olmadığını söylemeleri üzerine ise Güvenlik Şefi "Bu arkanıza astığınız yazılar, kartonlar hiç hoş olmuyor, okulun ortasında açılan bu masa okulun görüntüsünü bozuyor" cevabını verdi. Öğrenciler ise, arkalarına astıkları bu rengarenk kartonların aksine bütün öğrenci ve hatta hocaların çok hoşuna gittiğini ve ilgilerini çektiğini, 'öğrenci işi yemekhanelerine' okul öğrencilerinden ve hocalarından büyük destek geldiğini ve bir an önce somut bir adım görmek istediklerini, kendilerinin de öğrenci arkadaşlarının bu talepleri doğrultusunda sonuç alana dek masalarını açmaya devam edeceklerini belirttiler.

ulusalkanal.com.tr

kadir has üniversitesi