"Belediye'ye niye arka kapıdan giriyor?"

Kuveyt dönüşü uçakta açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, F tipi ile mücadelenin süreceğini söyledi. Paralel yapının adamı olduğu tespit edilenlerin açığa alınıp meslekten men edileceğini belirten Erdoğan "Ya bu devletin varlığını kabul edecekler ya da kendileri yok olacaklar” dedi.

"Belediye'ye niye arka kapıdan giriyor?"

Kuveyt temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüş yolunda uçakta açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın değindiği ilk konu Kürt sorunuydu.

Kürt sorunu nereden kaynaklanıyor. Bizzat Kürt sorunu vardır diyenlerden kaynaklanıyor. Ülkemizde artık Kürt sorunu diye bir şey yoktur, bu bölmeye yönelik bir başlık.

F tipi ile mücadele ve KPSS soruşturmasına da değinen Erdoğan, paralel yapı ile mücadelenin süreceğini söyledi.

"Bu yapının adamı olduğu tespit edilenler, kimisi açığa alınacaktır kimisi meslekten men edilecektir. Bu ülkede bunlar ya bu devletin varlığını kabul edecekler ya da kendileri yok olacaklar. (...) Bunların görevden alınmalarına yönelik hatta kendilerine yapılan ödemelere varıncaya kadar, bu ödemelerin alınması, tahsili bütün bunlara varıncaya kadar hatta faizlerine varıncaya kadar hepsi üzerinde konuşulması, düşünülmesi gereken konulardır"

Erdoğan, isim vermeden Diyarbakır Belediyesi’ne arka kapıdan giren Ekrem Dumanlı'yı eleştirdi.

"Meslektaşlarınızdan birisi Diyarbakır Belediyesine arka kapıdan gidiyor. Niye arka kapıdan giriyorsun? Meşru bir iş yapan ön kapıdan girer. Rahat rahat gidersin görüşmeni yaparsın ama sen gazetecisin arka kapıdan girdiği zaman demek ki bu işin arkasında bir şeyler var. Hayatta gelmelerini biraya gelmeleri mümkün olmayan tiplerin bu süreçte nasıl bir araya geliyorlar”

Erdoğan, Kuveyt'e gitmeden önce eleştirdiği KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açıklamalarına da değindi, müzakereleri tek başına yürütemez dedi.