105 yaşındaki Huriye Nine Kovid-19'u yendi

105 yaşındaki Huriye Nine Kovid-19'u yendi

105 yaşındaki Huriye Başkapan Kovid-19 ile mücadelesinde galip geldi.

Huriye nine, salgın sürecinde yaşadığı kalabalık semtten uzaklaşmak istedi. Fatih'teki evinden bir süreliğine ayrılarak kızı ve torunlarıyla oğlunun Şile'deki yazlık evine gitti. Birkaç gün sonra da halsizlik ve iştah kaybı gibi sorunlar yaşadı. Kendisi gibi semptomlar gösteren aile üyeleriyle hastaneye başvurdu.

Kovid-19 testinin pozitif çıkması ve yapılan tetkiklerde karaciğeri ile böbreklerinde sorun tespit edilmesi nedeniyle Huriye Nine hastanede tedavi altına alındı. Yaşına ve kronik hastalıklarına rağmen direndi. 5 günlük tedavinin ardından hastalığı yenerek yaşama yeniden tutundu.

Huriye Ninenin sağlığı şimdi iyi durumda. Bir tek ayaklarında ara sıra ağrı hissediyor. Huriye Nine, "Onunla da başa çıkarım. Yeter ki daha büyük sıkıntılar olmasın" diyor. Devlete ve sağlık çalışanlarına da teşekkür ediyor.

Huriye Ninenin tedavisini Şile Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Özge yaptı. Doktor Özge, Huriye Ninenin, ileri yaşı ve ek hastalıklarına rağmen hastalığı gayet iyi atlattığını söyledi.

Ailenin diğer üyeleri de hastalığı atlatarak, sağlıklı yaşantılarına döndü.

sağlık Kovid19