AKP ile MHP arasında gerilim

Cumhur İttifakının iki ortağı AKP ile MHP arasında milletvekilliği gerginliği yaşanıyor. Aydın, Elazığ, Hatay ve Niğde'de birer milletvekilliğini kaybeden MHP, sonuçlara itiraz etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, İl ve İlçe Seçim Kurullarına siyasi baskı yapıldığını savundu.

Cumhur İttifakı ortakları arasında milletvekilliği krizi yaşanıyor.

Aydın'da MHP''nin 1'inci sıra adayı Deniz Depboylu milletvekilliğini kazandı. Ancak Yurtdışı oylarının dağılımıyla MHP'nin vekilliği AKP'ye geçti.

"AKP'ye yazılmış fazla oyları ve MHP'ye daha az yazılan sandıkların olduğunu gördük" diyen Depboylu, Efeler İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulundu.

İki parti arasında yaşanan tek gerilim bu değildi. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptığı yazılı açıklamada "Milletimizin iradesini sakatlamaya yönelik girişimlere tanık olmaktayız" dedi. Aydın'da oy sayımları ve Yurt Dışı oyların dağılımının hukuka uygun yapılmadığını savunan MHP'li Yıldız, Elazığ, Hatay, Niğde, Trabzon ve Düzce'de de sandık sonuçlarına itiraz ettiklerini belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, İl ve İlçe Seçim Kurullarına siyasi baskılar yapıldığı da vurguladı.

ulusal.com.tr

mhp AKP