Diyarbakır'ın meşhur ciğer kebabı
Ciğer kebabı Diyarbakır'ın mı Şanlıurfa'nın mı tartışması devam etse bile şu sıralar normalleşmeyle birlikte ciğerci esnafının yüzü gülüyor. Baharat, yağ ve ustasının maharetli ellerinden ortaya çıkan ciğer kebabını, Diyarbakır'a yolu düşen yemeden yapamıyor.
Haber-Kamera: Ekrem Demir
Baharatı, yağı ve kuzu ciğeri bu güzel lezzetin olmazsa olmazı....
Meşhur Diyarbakırciğer kebabı yöre halkının vazgeçilmez damak tatlarından.
Bu lezzeti ustası anlattı.
Şehirde günde ortalama 5 ton ciğer tüketiliyor. Sabah, öğlen, akşam farketmiyor.
Yerli ve yabancı turistler de ciğer kebabı yemeden şehirden ayrılmıyor.
Turistlerin de yoğun olarak uğrak yerlerinden olan Dağkapı ve Gazi caddelerinde tezgahları tüten ciğer esnafı müşterisini bekliyor.