Açılımın mimarı konuştu

AKP-PKK ortaklığında yürütülen açılımın mimarı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey danışmanlarından David Philip's önemli açıklamalar yaptı. Philips, "IŞİD sayesinde Kürdistan'ın dört parçası ilk kez bir araya gelebildi" dedi.

Açılımın mimarı konuştu

Amerika'nın kontrolünde ve AKP-PKK ortaklığında yürütülen açılımın mimarı olarak bilinen David L. Philips kritik açıklamalar yaptı. Philips, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin Lideri Salih Müslim ile birlikte İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen panelde konuştu.

Columbia Üniversitesi İnsan Hakları Enstitüsü Direktörü David L. Philips, ABD yönetiminin güvenilir isimlerinden biri. ABD Dışişleri Bakanlığı'nda ve Birleşmiş Milletler'de üst düzey danışmanlık ve yöneticilik yapan Philips, 2007 yılında yazdığı rapor ile açılımın yol haritasını çizmişti.

ABD yönetiminin politkalarınının belirlenmesinde rol alan Philips, "IŞİD sayesinde Kürdistan'ın dört parçası ilk kez bir araya gelebildi" dedi.

PYD ile ilişkilerin artırılması gerektiğini savunan Philips, "AKP hükümeti PYD'nin PKK ile aynı olması gibi yalanlarla Washington'da etkili oldu" dedi. Türkiye'nin IŞİD'i maddi ve manevi desteklediğini kanıtladıklarını iddia etti.

Panelde konuşan PYD lideri Salih Müslim de Suriye'nin kuzeyinde kurmayı hedefledikleri özerk yapıyı anlattı, batılı ülkelerden destek istedi.

Salih Müslim uzun süredir Esad yönetimine karşı mücadele verdiklerini, 2011 yılından bu yana amaçlarına ulaşmak için bir fırsat oluştuğunu söyledi. Müslim, ulus-devlet sisteminin hem bölgede hem Avrupa'da artık geçerliliğini yitirdiğini savundu.

ulusalkanal.com.tr