Balbay: Genel bir özgürlük ortamı konsensüsü oluştu

CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay Sincan Cezaevi'nden mesaj gönderdi. Balbay, "genel bir özgürlük ortamının oluşmasına sevindiğini" belirtti. Anayasa Mahkemesi’nin "Uzun tutukluluk hak ihlalidir" kararının ardından Balbay'ın tahliyesi gündeme gelmişti.

Balbay: Genel bir özgürlük ortamı konsensüsü oluştu

CHP Parti Meclisi üyeleri Umut Akdoğan ve ve Gül Çiftçi CHP milletvekili Mustafa Balbay'ı Sincan Cezaevi'nde ziyaret etti. Balbay, Parti Meclisi üyeleriyle gönderdiği mesajda, "genel bir özgürlük ortamının oluştuğunu" vurguladı.

“Genel bir özgürlük ortamı konsensüsünün oluştuğunu belirtmek isterim. Bunun adil yargılamaya başlangıç olacağına inanıyorum. Hala dondurmayı üfleyerek yiyorum ama eritmemek gerektiğini de düşünüyorum.”

Anayasa Mahkemesi’nin "Uzun tutukluluk hak ihlalidir" kararının ardından Mustafa Balbay'ın tahliye edilmesi gündeme geldi. Balbay Anayasa Mahkemesi kararına dayanarak tahliye talep etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi henüz kararını açıklamadı.

Öte yandan Mustafa Balbay'ın baba ocağında umutlu bir bekleyiş var. Balbay'ın annesi Melek Balbay "Mustafam, 'annem haşhaşlı börekleri hazırlasın' demiş. O yeterki gelsin, börekleri hazırlarım" dedi.

ulusalkanal.com.tr