Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Zenginliklerimizi Avrupa ve ABD'nin kasasına akıtacak değiliz"

Türkiye, Karadeniz'deki yeni doğalgaz keşifleriyle hem masada elini güçlendiriyor hem de kasasını... Cumhurbaşkanı Erdoğan, " AB ve ABD'ye akıtmayacağız, zenginlikleri biz kullanacağız" dedi. Biten doğalgaz kontratlarında Türkiye elini güçlendirdi. Yeni anlaşmalarda yüzde 25'e varan indirimler bekleniyor. Uzmanlar, vatandaşın doğalgazı yıllık 425 TL daha ucuz kullanabileceğini belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Zenginliklerimizi Avrupa ve ABD'nin kasasına akıtacak değiliz"

Türkiye'ye ikinci müjde yine Karadeniz'den geldi. 320 milyar metreküplük doğalgaz keşfedilmişti. Buna 85 milyar metreküp daha eklendi. Toplam rezerv 405 milyar metreküp oldu.

Türkiye milli kaynaklarına sahip çıkacak. Mesajı bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verdi.

İstanbul'da konuştu Cumhurbaşkanı, gündeminde doğalgaz rezervleri vardı.

Doğalgazın kullanıma sunulması için hedef 2023. Ancak keşif masada Türkiye'nin elini güçlendirdi. İşte bu noktada biten kontratlar için fırsat doğdu.

İstanbul Kent Üniversitesi'den Doktor Öğretim Üyesi Rahmi İncekara doğalgaz keşfini değerlendirdi. Uzmanlar, enflasyona olumlu bir etki bekliyor.

Türkiye, Fatih ve Yavuz'dan sonra üçüncü sondaj gemisi Kanuni'yi de bölgeye gönderiyor. Sondaj gemisi Haydarpaşa'daki işlemlerinin ardından Karadeniz'de yeni rezervler için çalışacak.

ulusal.com.tr

amerika erdoğan sakarya avrupa doğalgaz