Altan Tan'dan zehir zemberek sözler

Daha önce "İmralı-Kandil arasında sıkıştık kaldık" diyen HDP Milletvekili Altan Tan, partisini adeta topa tuttu. Katıldığı televizyon programında "Kandil-İmralı arasında postacı olmayı kabul etmemeliydik" diyen Tan, zehir zemberek sözler söyledi.

4 ay önce İngiltere'de yayınlanan haftalık Economist dergisine verdiği demeçte "Öcalan ile Pkk arasında sıkıştık kaldık" diyen HDP'li Altan Tan, yine çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge'ye katılan Tan, partisi HDP'yi eleştirdi. 'Açılım sürecinin birinci şartı seçim barajının düşürülmesi olmalıydı' diyen Tan "Kandil - İmralı arasında postacı olmayı kabul etmemeliydik" dedi.

Tan, "Mesela sen doğru düzgün bir temsil yapmıyorsan ben çözüm masasına oturmuyorum. Buyur kendi kendine çal, kendi kendine söyle. Yetki bende olsa ben böyle kullanırdım yetkiyi. Çözümün birinci şartı; doğru düzgün bir parlamento… Ne o ne şu ne bu. Temsil edileceğim önce. Benim masadaki yerim beşken, böyle gel kıyısına otur, postacı olarak git gel Kandil-İmralı arasında, asla bunu kabul etmemeliydik biz." ifadesini kullandı

Tan'ın sözleri yenilir yutulur cinsten değildi. Tan, "Beni bir aksesuar, bir postacı olarak değerlendirmek istiyorsan buyur, bütün kanunlarda yaptığın gibi kendin çal, kendin söyle." dedi.