Şırnak'ta çatışma: Ölü ve yaralılar var

Şırnak Silopi'de sabaha karşı mahallelerdeki hendekleri kapatmaya giden güvenlik güçlerine, PKK’lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada 3 kişi öldü, 1'i ağır 2 polis ile 5 kişi yaralandı. PKK’lılar akşamüzeri jandarma tugayına sızma girişiminde bulundu.

Suriye'nin Kuzeyinde ilan ettiği sözde kantonlardaki PYD kamplarında Amerikan Delta Force askerleri tarafından özel olarak yetiştirilen PKKlılar bu kez Silopi'de ortaya çıktı. Ess

Bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YGD-H aracılığı ile 10 ay önce sözde özerklik ilan ettiği Silopi'de, polise peş peşe roketatarlı saldırı düzenlendi. Ess

Terör örgütünün, yüzleri maskeli çocukları adeta şehir çatışması eğitimi verdiği Şınak'ın Silopi ilçesi bir kez daha karıştı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, teröristlerin el yapımı patlayıcı ve mayın tuzakladığı hendekleri kapatıp olası patlamaları önlemek için hareket geçti. Emniyet güçleri kepçe ve zırhlı araçlarla sabah saat 05:00 sıralarında Başak ve Barbaros mahallelerine gitti.

FOTO-GALERİ | ÇATIŞMA ANINDAN İLK FOTOĞRAFLAR

Polislere mahalle girişlerinde roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlerin fırlattığı roketlerin isabet ettiği bir kepçe yanarak kullanılamaz hale geldi. Roket isabet eden bir zırhlı araçtaki polis memuru da ağır yaralandı.

PKK'nın, Suriye'den getirip bölge halkına dağıttığı silahlar peş peşe patlamaya başladı. Polisler evlerin balkonlarından açılan kaleşnikof ateşlerinin altında kaldı. Emniyet güçlerinin karşılık vermesiyle de çatışma çıktı. O anlar en be an kaydedildi.

Olayların giderek şiddetlendiği Silopi'de HDP'li vekiller sahneye çıktı. Faysal Sarıyıldız ile Ferhat Encu twitter hesapları üzerinden halkı proveke eden mesajlar paylaşmaya başladı. Bir televizyonun canlı yayınına katılan HDP'li vekiller polisin katliam yaptığını, evleri yaktığını ileri sürdü. Ancak Silopi'den yükselen dumanların PKKlılarca yakılan lastikler olduğu anlaşıldı.

Terör örgütü üyeleri sosyal medyadan 6-8 ekim olaylarına ait fotoğrafları paylaşarak provokasyonu körüklemeye çalıştı. Bir doktor polisin hastaneyi taradığını iddia ederken, bazıları keskin nişancıların evlerinden çıkanları hedef aldığını öne sürdü. Ancak çok geçmeden bu iddiaların yalan olduğu ortaya çıktı.

Polisin yardımına Jandarma yetişti. Zırhlı araçlarla çatışmaların yaşandığı mahallelerde güvenlik önlemleri alındı. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada 3 kişinin öldüğü, 1'i ağır olmak üzere 2 polis dahil 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi'ne acil hastalar dışında hastalar kabul edilmedi. Polis hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu sırada polislere bir araçtan ateş açıldı. Pkklı teröristler, Silopi'nin farklı noktalarında polise yönelik roket ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Akşam üzeri Şırnak Merkez Çakırsöğüt 1'İnci Jandarma Komando Tugayı'na pkklılar sızma girişiminde bulundu. Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

ulusalkanal.com.tr

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

ölü ve yaralılar var