Yargıtay, FETÖ’ye yakın 10 üyesi hakkında soruşturma başlattı

Yargıtay, hukuka aykırı karar verdikleri ve Fethullah Gülen Terör Örgütü’ne yakın oldukları iddiasıyla inceleme izni verilen 10 Yargıtay üyesi hakkında soruşturmacı görevlendirdi. Hakkında soruşturma yapılacak isimler arasında Balyoz Davasında cezaları onayan 9’uncu ceza dairesi üyeleri ile Kozmik Oda’da arama yapan hakim de bulunuyor.

Yargıtay, FETÖ’ye yakın 10 üyesi hakkında soruşturma başlattı

Hukuka aykırı karar verdikleri ve Fethullah Gülen Terör Örgütü’ne yakın olduğu iddiasıyla inceleme izni verilen 10 Yargıtay üyesi hakkında bu defa da soruşturmacı görevlendirildi.

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’nun görevlendirdiği soruşturmacılar, Balyoz Davası’ndaki cezaları onayan Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi üyeleri hakkındaki iddiaları inceleyecek. Hakkında soruşturma yapılacak isimler arasında Kozmik Oda’da araştırma yapan hakim de bulunuyor.

Kurul, Kozmik Oda’da arama yapan dönemin hakimi Yargıtay üyesi Kadir Kayan, eski İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, beş subayın mahkum edilmesine ilişkin yerel mahkeme kararını onayan Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi’nin dört üyesi ile balyoz davasında onama kararı veren eski Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi başkan ve 4 üyesi hakkındaki iddiaları inceliyor.

Balyoz Davasından yargılanan emekli Orgeneral Çetin Doğan dönemin Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi başkanı ve üyeleri hakkında soruşturma başlatılmasını istemişti. Şikayetlerin ardından Kurul, Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi’nin eski başkanı Ekrem Ertuğrul ve dört üyesi hakkında verilen inceleme izninin ardından soruşturmacı görevlendirdi. Bu kapsamda başkan Ertuğrul ve 4 üyenin ifadeleri alınacak.

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu da Kozmik Odada arama yapan ve Yargıtay üyesi seçilen Kadir Kayan’a soruşturma kararı vermişti. Kurul, 14’üncü Ceza Dairesi üyesi Kayan için de soruşturmacı görevlendirdi.

ulusalkanal.com.tr

fetö soruşturma yargıtay