2 general ve 1 albay tutuklandı

MİT TIR'ları soruşturması kapsamında Tümgeneral İbrahim Aydın ve Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile birlikte emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu tutuklandı. Komutanlara "casusluk, hükümeti devirmeye teşebbüs ile silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlamaları yöneltildi. TIR'ların durdurulmasının Jandarma Genel Komutanlığı'nda yapılan toplantıda planlandığı öne sürüldü.

2 general ve 1 albay tutuklandı

MİT TIR'ları soruşturması muvazzaf generallere uzandı. 2 muvazzaf general ile bir emekli albay tutuklandı.

Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın ve Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu; "casusluk, hükümeti devirmeye teşebbüs ile silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekten" tutuklandı.

Komutanların tutuklanmasına Jandarma Genel Komutanlığı'nda yapılan toplantının neden olduğu öğrenildi. Bu iddia da Gizli tanık ifadesine dayandırıldı. Gizli tanığa göre; MİT TIR'ları'nın durdurulması dönemin komutanı Orgeneral Servet Yörük başkanlığında yapılan toplantıda planlandı.

Gizli Tanık Alpasrlan'ın ifadeleri ile soruşturma dosyasına giren bilgilere göre; 6-7 Ocak 2014'te yapılan jandarma toplantısında Suriye'ye silah gönderilmesine kesinlikle izin verilmemesi karalaştırıldı.

Casusluk ve darbe suçlamalarını reddeten muvazzaf komutanlar bahsedilen toplantıyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bilgi alınabileceğini söyledi. Komutanlar "TIR'ların MİT'e ait olduğunu ve silah taşıdığını bilmiyorduk, sorumluluk bize ait değil" dedi.

Soruşturma kapsamında savcının dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeral Servet Yörük'ün de ifadesini alabileceği öğrenildi. MİT TIR'larının "selam tevhid" dosyasında yapılan yasa dışı dinlemelerle takip edildiği iddiası üzerine daha önce ifadeleri alınan 26 tutuklu muvazzaf asker hakkında iddianame hazırlanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

mit tırları Tuğgeneral Hamza Celepoğlu tutuklama kararı