'Cumhuriyetin kazanımlarını çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmaya ant içiyoruz'

Eğitim İş Denizli şubesi 10 Kasım Atatürk’ü anma programı etkinliklerinin okullarda yapılmamasını protesto ederek Çınar meydanında anma etkinliği gerçekleştirdi ve Anma töreni yapmayan okulların isimlerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdılar.

'Cumhuriyetin kazanımlarını çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmaya ant içiyoruz'

Behiye Yaraşcı

Andımız yazılı rozetler takan öğretmenler “ bedeli ne olursa olsun Ata’mızı, devrimlerini ve Cumhuriyetin kazanımlarını geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmaya” ant içtiler.

Eğitim İş Şube başkanı Kadem Özbay “ dün 29 Ekimleri salt eğlence sayarak her türlü etkinlikleri iptal etmek isteyenler, bugün o günlerin mimarı Atatürk’ün okullarında anılmasını adeta hiç istememektedir. Biz bu ülkenin okullarında geleceğimiz olan çocukları, gençleri ve onların ebeveyinlerini her şeyden daha çok önemsiyoruz. Bizler bugün Denizli kamuoyu önünde birkez daha yemin ediyoruz. Biz Cumhuriyetin öğretmenleri son nefesimizi verene dek, tek bir kişi kalsak dahi yurdumun okullarında bedeli ne olursa olsun Ata’mızı, devrimlerini ve Cumhuriyetin kazanımlarını geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmaya ant içiyoruz.” diye konuştu.

Eğitim İş sendikasına üye öğretmenler aldıkları kararla her derste yakalarında Andımız yazılı rozetlerle öğrencilerine Atatürk’ü anlatacaklar. Sendika binasında da eğitim düzenleyecekler.

ulusalkanal.com.tr