CHP'de liste hazırlığı

Seçim öncesi partilerde liste çalışmaları sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu da aday listeleri üzerinde yoğun mesai harcıyor. CHP listesinde 7 Haziran seçimlerinde seçilenlerin korunacağı, vekil çıkarılamayan yerlerde ise değişikliğe gidileceği belirtiliyor.

CHP'de liste hazırlığı

1 Kasım seçimleri için siyasi partilerdeki liste çalışmaları sürüyor. O partilerden biri de CHP.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, aday listesine son şeklini vermek için yoğun mesai harcıyor. Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine “7 Haziran’da seçilenleri değiştirmeyi doğru bulmadığını” söylediği belirtiliyor. Ancak parti kulislerinde sürpriz gelişmeler olabileceği de konuşuluyor.

Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran’da vekil seçilen 131 ismi yeniden seçilebilecek sıralara koymasına kesin gözüyle bakılıyor. Milliyet'in haberine göre Genel Başkan kontenjanından bazı isimler yeniden aday gösterilmeyebilir.

İddiaya göre Kılıçdaroğlu, önceki seçimde söz verdiği ancak kısıtlı kontenjan nedeniyle yerine aday gösteremediği bazı isimleri bu kez seçilebilir sıralardan listeye koyabilir.

Kılıçdaroğlu’nun vekil çıkartılamayan illerde değişiklik yapması bekleniyor. Bu iller Tunceli, Kahramanmaraş, Ardahan, Niğde ve Adıyaman olarak sıralanıyor.

Büyük kentlerde ise vekil çıkan isimlerin korunacağı sonraki isimlerin değiştirileceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun birinci sıralara kadın aday koyma fikrini gözden geçirebileceği de ifade ediliyor. Alevi tabanının bir kısmının HDP’ye kaymasından rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun Alevi kimliği daha bilinir isimlere öncelik verebileceği de belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun liste hakkında bilgi vermek için haftaiçi Parti Meclisi’ni toplaması, ardından da listeyi YSK’ya göndermesi bekleniyor. Vekil aday listeleri 18 Eylül’de YSK’ya verilecek.

ulusalkanal.com.tr