Baskının üzerinden 56 gün geçti

Terör örgütü IŞİD'in başkonsolosluk baskınının üzerinden 56 gün geçti. Ancak 49 rehine diplomatımız için hala somut bir adım atılmadı. Peki, diplomatlar ve aileleri gerçekten rehin mi yoksa Cumhurbaşkanlığı seçimi için kurgulanan tezgahın kurbanı mı? Aydınlık Gazetesi Yazarı Fikret Akfırat, olguları tek tek sıraladı, "rehine krizini Köşk seçimleri için kurgulanan bir tezgahın parçası" dedi.

Terör örgütü IŞİD'in Musul'daki Türkiye Başkonsolusluğu baskınında 49 diplomatımızın rehin almasının üzerinden tam 56 gün geçti. Seçim meydanlarında milliyetçi söylemler içinde olan hükümet yetkilileri, rehineler için somut bir adım atamadı.

Peki, baskının perde arkası ne? Diplomatlar ve aileleri gerçekten rehin mi, yoksa rehinler üzerinde siyasi bir oyun mu oynanıyor?

Aydınlık Gazetesi Yazarı Fikret Akfırat, 11 Haziran'dan bu yana süregelen rehine krizini değerlendirdi. Rehine olayının "danışıklı-dövüş" olduğunu belirten Akfırat, olguları da tek tek sıraladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir "rehine kurtarma operasyonu" tezgahlanabileceğini belirten Akfırat, "Böylece Erdoğan, milliyetçi pozlarla seçime girecektir" dedi.

Haber: Oğuz Polatbilek

ulusalkanal.com.tr

musul işgal ışid