Irak Ordusu'ndan IŞİD'e ağır darbe

Irak Ordusu'ndan IŞİD'e ağır darbe

İran Turkish Radio'da yer alan habere göre, Irak ordusunun Musul'un batısına düzenlediği operasyonlarda bölgeyi tamamen terör örgütü IŞİD'in işgalinden kurtararak kontrolü ele geçirdiği açıklandı.

El'Mesele haber sitesine göre, Irak ordusu komutanlarından tümgeneral Ebu El'Velid, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Irak ordusunun teröristlere yönelik Irak'ın kuzeyinde Neyneva bölgesinde düzenlediği operasyonlar sonucu Telafer'i tamamen teröristlerden geri aldıklarını bildirdi.

Bu arada Neyneva'daki Irak güvenlik kaynakları da, bu eyalete saldırının planlayıcısı olarak bilinen terörist elebaşlarından Ebu Ketade el'Musuli'nin öldürüldüğünü bildirdiler.

Öte yandan Irak ordusu askeri uçakları, Selahaddin eyaletinde yer alan Beyci'de teröristlerin bir arada bulunduğu bir mekanı hedef alarak onlardan en az 200 kadarını öldürdü.

Diğer yandan Musul'dan alınan haberlere göre, Musul kentinde teröristlerin kentte 12 alimi öldürdükleri anlaşılıyor.

Kürt Peşmerge güçlerinin de Irak ordusuna yardım amacıyla teröristlere karşı düzenlediği operasyonlarda biri terörist elebaşlarından Ebu Docane el'Magribi olmak üzere 8 teröristi öldürdüğü anlaşılıyor.

Irak Ehli Sünnet Uleması dün yayınladığı fetvada, Irak halkından terörist IŞİD örgütüne karşı mücadele edilmesi için silahlanmalarını ve çatışmalara girmelerini istedi.

Irak'ta dini mercilerin ve alimlerin fetvalarından sonra ülkenin dört bir yerinden yüzbinlerce Iraklının çağrılara 'Lebbeyk' diyerek orduya katılmak için kayıt yaptırdıkları bildiriliyor.

Bu arada Telafer'de aşiret güçlerinden en az 8 bin kişi teröristlerle mücadele etmek için Irak ordusuna katıldı.

ulusalkanal.com.tr

darbe ışid ırak ordusu