İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan YSK açıklaması ve CHP'li Muharrem Erkek için suç duyurusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hukuka ve hak aramaya sahip çıkmak için CHP Genel Merkezi'nden icazet almayı zorunlu kılan bir akıl tutulması ve iftiralar bütünüyle karşı karşıyayız. Bu yöntemle bir Başbakan ve iki Bakan astıran milli şef dönemi anlayışıyla hareket eden, alacağı karar öncesi YSK'yı baskı altına almaya çalışan CHP'nin bu yöneticisi için suç duyurusunda bulunuyorum." açıklaması yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerini telefonla aradıklarını iddia etmişti. Erkek, "Yerel seçim sonrası yaşadıklarımız parti devlete dönüştüğümüzün en büyük göstergesi. Bakanlar YSK üzerinde baskı kuruyor" demişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan YSK açıklaması ve CHP'li Muharrem Erkek için suç duyurusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı.

Soylu, "CHP'nin bu yöneticisi için suç duyurusunda bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklaması şöyle:

"Hukuka ve hak aramaya sahip çıkmak için CHP Genel Merkezi'nden icazet almayı zorunlu kılan bir akıl tutulması ve iftiralar bütünüyle karşı karşıyayız.

Bu yöntemle bir Başbakan ve iki Bakan astıran milli şef dönemi anlayışıyla hareket eden, alacağı karar öncesi YSK'yı baskı altına almaya çalışan CHP'nin bu yöneticisi için suç duyurusunda bulunuyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

CHP'Lİ MUHARREM ERKEK NE DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerini telefonla aradıklarını iddia etmişti. Erkek, "Yerel seçim sonrası yaşadıklarımız parti devlete dönüştüğümüzün en büyük göstergesi. Bakanlar YSK üzerinde baskı kuruyor" demişti.

ulusal.com.tr

istanbul chp süleyman soylu ysk seçim sonuçları muharrem erkek