Kahraman şehitlere veda

Diyarbakır, Şırnak ve Nusaybin'de PKK saldırısında şehit olan asker ve polisler için memleketlerinde tören düzenlendi. Ellerinde Türk bayrakları ile binlerce yuttaşın katıldığı törenlerde sık sık "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganı atıldı.

Diyarbakır, Şırnak ve Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan asker ve polisler için memleketlerinde cenaze töreni düzenlendi

Şehit Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz, en son 1 hafta önce gelmişti Çanakkale'ye. Arkadaşının düğününe katılıp, onun mutluluğuna ortak olmuştu. Açıkgöz 28 yaşındaydı. Şehit Ulaş Açıkgöz, Kalafat Köy'ünde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz'a Bolu'da tören düzenlendi. Oflaz, 2 yıldır Mardin'in Nusaybin ilçesinde görev yapıyordu. Yeni nişanlanmıştı.

Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır için Balıkesir'de tören vardı. 37 yaşında evli ve 2 çocuk babasıydı. 2 ay önce babaevine gelmiş, babasına aldığı traktörü hediye etmişti.

Şehit Özel Harekat Polisi Cemil Koç'a İzmir'de tören düzenlendi. Koç, İzmir Olay Yeri Şube Müdürlüğü'nde görevliydi. Geçici olarak yaklaşık 3 ay önce Şırnak'a gitti. Koç evli ve 2 çoçuk babasıydı. Oğlu'nun İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu'nda okuduğu ve kısa süre sonra babası gibi polis olacağı öğrenildi.

Şehit Özel Harekat Polisi Osman Belkaya için Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet erkanı, askeri makamlar ve binlerce yurttaş katıldı. 23 yaşındaki Belkaya, kılınan cenaze namazının ardından Şefaatli ilçe Mezarlığı'nda defnedildi.

Jandarma Astsubay Mustafa Gökçeli için Kahramanmaraş'ta tören vardı. Gökçeli, PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'da karakola yaptıkları hain saldırıda şehit olmuştu. Diyarbakır, Mustafa Gökçeli'nin ilk görev yeriydi. 1 hata önce izne Kahramanmaraş'a gitmişti.

Uzman Onbaşı Sabri Acem için Mersin'in Tarsus ilçesinde tören düzenlendi. Acem 26 yaşındaydı. 1 yıllık Jandarma Uzman Onbaşı görevi yapıyordu.

Astsubay ÜsÇavuş Halil Türkoğlu'nun naaşı yarın memlekei Bayburt'ta toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr