Akdeniz toplu mezara döndü!

Batan göçmen tekneleri nedeniyle toplu mezarlığa dönüşen Akdeniz'de tarihin en acı felaketlerinden biri yaşandı. Birleşmiş Milletler Sözcüsü Carlotta Sami, göçmen teknesinde hayatını kaybedenlerin sayısının 800 olduğunu açıkladı. Gemide hayatını kaybedenlerden 300'ünün kilitli oldukları depoda can verdiği ortaya çıtkı.

Akdeniz toplu mezara döndü!

Libya açıklarında Pazar günü batan göçmen teknesine ilişkin ortaya çıkan ayrıntılar, acı bilançoyu da netleştirmeye başladı.

İlk etapta teknede 700 kişi bulunduğu açıklanmıştı. Ancak rakam daha da arttı.

Birleşmiş Milletler sözcüsü Carlotta Sami, teknede 800 kişinin öldüğünü söyledi. Sami, bilgiyi faciadan kurtulanlarla yaptığı görüşmelere dayandırdı.

İtalya Sahil Güvenlik yetkilileri ise gemideki 27 kişinin kurtarıldığını açıklamış ancak ölü sayısına ilişkin bilgi vermemişti.

Faciaya ilişkin soruşturma kapsamında ise teknenin kaptanı ve teknede görevli bir kişi insan kaçakçılığı suçundan gözaltına alındı.

Sorguya ilişkin bilgi veren Katanya savcısı, teknenin alabora olduğu sırada güvertenin alt kısmında ve kabinlerde yüzlerce göçmenin kilitli olduğunu açıkladı. Birçok kişi güverteye sıkışarak hayatını kaybetti.

Avrupa Birliği yaşanan bu faciaların ardından harekete geçti. Akdeniz'deki kurtarma hizmetleri için kaynakların artırılması ve devriye hizmetinin güçlendirilmesi kararı alındı.

ulusalkanal.com.tr