Gazze ateş altında

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında sivil yerleşim alanları, cami, hastaneler ve 20 bin Filistinlinin yaşadığı mülteci kampı bombaların hedefi oldu. Gazze'de 4 bin Filistinli, Birleşmiş Milletler Ortadoğu'daki Filistinlilere Yardım Ajansı'nın hizmete açtığı okullara sığındı. Bir İsrail milletvekilinin "Filistinliler düşmanımız" şeklindeki sosyal medya paylaşımı saldırıların altındaki zihniyeti gözler önüne serdi.

Gazze ateş altında

İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırının 6. gününe Filistinlilerin maruz kaldıkları şiddet net bir şekilde ortaya çıktı. Hamas'a ait askeri hedefleri vurduğunu ileri süren İsrail aynı zamanda hastane, cami, mülteci kampı gibi noktaları da vurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Cuma günü yaptığı açıklamada "sivilleri yanlışlıkla öldürüyoruz" demişti.

İsrail ordusu Gazze'de roket fırlatıldığını iddia ettiği bölgelere düzenlediği saldırıların görüntülerini yayınladı. Bombardımanda vurulan yerlerden biri ise 20 bin Filistinlinin yaşadığı bir mülteci kampı.

İsrail uçakları Cumartesi gecesi de Gazze’deki bir camiyi hedef aldı. Tuffa mahallesine yönelik saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Gazze’de çekilen bir video "sivilleri yanlışlıkla öldürüyoruz" açıklamasını çürüttü. İsrailli yetkililer ise saldırılardan 15 dakika önce uyarı yaptıklarını iddia ediyorlar.

Görüntülerde ise uyarı ateşinden sadece 57 saniye sonra ağır bir saldırı gerçekleşiyor.

Katliamdan kurtulmaya çalışan Filistinlilerse yollara düştü. Binlerce Filistinli BM Ortadoğu'daki Filistinlilere Yardım Ajansı'nın hizmete açtığı 8 okula sığındı. İsrail'in kara operasyonuna başlaması durumunda bu sayının tırmanması bekleniyor.

Ramazan ayında dünyanın gözü önünde trajedi yaşanırken İsrailli bir milletvekilinin yaptığı faceebook paylaşımı büyük tepki çekti. Aşırı dinci Evimiz Yahudi Partisi üyesi Ayelet Şaked adlı milletvekili, Facebook’ta "Düşman kim? Filistin halkı, Filistinli anneler de oğulları gibi ölmeliler" sözlerini paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

# israil # filistin # gazze