'Genelkurmay içindeki casusları temizlemeli'

"Genelkurmay Başkanlığı, önce kurum içine sızdırılan casusları tespit etmeli!" Abdullah Öcalan'ı sorgulayan komutan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, TSK'ya kumpas itirafı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusunu bu ifadelerle değerlendirdi. Uğur, AKP'nin kumpas itirafı ile ilglili de "Hesap gününün yaklaştığını anlayanlar birbirlerini suçluyorlar" dedi.

'Genelkurmay içindeki casusları temizlemeli'

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın kumpas itirafı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusuyla ilgili önemli bir açıklama da Silivri Cezaevi'nden geldi.

Öcalan'ı sorgulayan komutan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, kumpas itirafının bir dağılma sinyali olduğunu söyledi.

“Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Casusluk, 28 Şubat gibi kirli operasyonların mimarları ve uygulayıcıları kimlerdi? Yıllar boyunca yalaka, yanaşma ve yandaş medyalarında yargısız infazları yapanlar kimlerdi? Elbette AKP, F tipi silahlı terör örgütü ve bölücülerdi. Ve onlar ABD’nin taşeronluğunu yaptılar. Hesap gününün yaklaşmakta olduğunu hisseden güruhlar birbirlerini suçlamaya başlamışlardır”

Albay Uğur, Genelkurmay Başkanlığı'nın öncelikle TSK içine sızan casusları bulup çıkarması gerektiğini vurguladı.

“Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, casusluk, 28 Şubat gibi kirli tezgâhlarda TSK maalesef Anayasa ve yasaların kendisine yüklediği görev ve sorumlulukları yerine getirememiştir. Hangi rütbe ve makamda olursa olsun içine sızdırılmış ajanları zamanında deşifre edip ayıklayamamıştır. TSK’nın derhal kendisine kumpas kuran hainleri deşifre etmesini ve gerekli yargısal işlemleri “ casusluk “ adı altında başlatmasını bu millet sabırsızlıkla beklemektedir”

Albay Hasan Atilla Uğur, art arda gelen itirafların ise fikirlerinde bir değişiklik yaratmadığını belirtti, "Hiçbir ayrım yapılmadan, tamamen hakkaniyetli bir şekilde hepsinden hesap soracağız" dedi.

ulusalkanal.com.tr